Δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη Super League με την έλευση της νέας χρονιάς ο Εργοτέλης καθώς ηττήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Παγκρήτιο Στάδιο από την Ξάνθη με 1-2 για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ολοκληρώνοντας με ήττα τον πρώτο γύρο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μαρκόφσκι που κατάφερε με δύο προσωπικά του γκολ στο 48΄ και το 76΄ να κάνει την πλήρη ανατροπή καθώς ο Εργοτέλης είχε προηγηθεί με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου στο 45΄ με γκολ που σημείωσε ο Κατσικοκέρης .

Η εικόνα του αγώνα

Στο Παγκρήτιο Στάδιο έγινε ένα πολύ καλό ματς με εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες τόσο από τον Εργοτέλη όσο και από την Ξάνθη και ίσως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα να ήταν η ισοπαλία.

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετές φάσεις στις δύο εστίες με τον Εργοτέλη να χάνει την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς στο 10΄ με το σουτ του Λεάλ να περνάει λίγο άουτ.

Η Ξάνθη απάντησε με σουτ του Εντιμάρ στο 17΄ για να απειλήσει εκ νέου ο Εργοτέλης στο 21΄ με κεφαλιά του Κατσικοκέρη . Ο Εργοτέλης έφτασε μια ανάσα από το 1-0 στο 30΄ όταν ο Λεάλ εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή ο Βιβιανί έκανε λάθος εκτίμηση της μπάλας αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Ξάνθης μπλόκαρε την μπάλα. Ο Λεάλ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0 και στο 43΄όπου το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ αλλά ο Εργοτέλης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την υπεροχή του στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Κατσικοκέρης κέρδισε την μπάλα στο χώρο του κέντρου έδωσε στον Φραγκουλάκη αυτός στον Λεάλ που βρήκε ωραία μέσα στην περιοχή τον Κατσικοκέρη όπου με σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 45΄.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε όμως ιδανικά για τον Εργοτέλη καθώς η Ξάνθη κατάφερε να απαντήσει άμεσα στο 48΄ όταν ο Μπέρτος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Μαρκόφκσι με ένα καταπληκτικό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον κάνοντας το 1-1.

Από εκεί και πέρα το ματς απέκτησε μια άγρια ομορφιά με τον Εργοτέλη και την Ξάνθη να χάσνουν σωρεία ευκαιριών για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ. Τελικά οι φιλοξενούμενοι στο 76΄ κατάφεραν να πετύχουν την πλήρη ανατροπή με σκόρερ και πάλι τον Μαρκόφσκι που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την λάθος εκτίμηση της άμυνας του Εργοτέλη μετά την σέντρα του Πόι από τα δεξιά και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2.

Στο διάστημα που απέμενε για την λήξη του ματς ο Εργοτέλης προσπάθησε για την ισοφάριση και θα μπορούσε να την είχε πετύχει στο 81΄ σε προσπάθεια του Βίσιο και στο 90΄ σε φάουλ του Φραγκουλάκη που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βιβιανί κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλιγκερ, Ολίσε (63\’ Μπέτο), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Γιαλούσης (81\’ Χρυσοφάκης), Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Κυριακίδης (67\’ Σαρρής).

Ξάνθη (Μ. Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόϊ, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, (84\’ Βλαχοδήμος ), Βασιλακάκης, Στάσιακ, Βάλλας, Ντάνι (62\’ Σταθάκης), Νταρμπιόν (57\’ Σουάνης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook